A Phonocar

Amit a márkáról tudni érdemes!

A Phonocar céget 1972-ben alapították meg, és azóta is vezető szerepet tölt be az autó hifiben. Akkor alapították meg, amikor az autó hifi igazán megjelent a világon. Az elsők között voltak és hittek a termékek sikerében. Azóta jelentős előnyre tettek szert, köszönhető a rugalmas gyártási folyamataiknak és a jövőbe mutató, technológiailag naprakész termékeiknek. Az elmúlt években az innováció terén is egyre elismertebbé váltak.

A Phonocar mindig is nagy figyelmet szentelt a gyártási és termelési folyamatokra biztosítva a magas minőségi szabványoknak való megfelelőséget.

A Phonocar a legszélesebb választékot kínálja a tartozékok között a piacon. Mérnökeik minden, új autómodellt megvizsgálnak, tanulmányoznak és megtalálják annak a módját, hogy hogyan lehet után gyártott audio egységeket, multimédiás berendezéseket az autóba telepíteni, vagy a gyári rendszert tovább fejleszteni. A Phonocar termékek köre ezért folyamatosan naprakész. Interface védjegyei az egyik legkiterjedtebbek a piacon.

Autó hifi termékeinek fejlesztésére továbbra is nagy figyelmet fordít, de jó pár éve nagy hangsúlyt fordítanak az autós multimédiás termékek fejlesztésére. Széles és egyedi választékot kínálnak 1 és 2 DIN multimédiás készülékekből, DVD lejátszókból, rádió és CD lejátszókból, Digitális TV vevőkből és antennákból.

Kínálatukban több mint 1300 termék található. Abban a helyzetben vannak, hogy szinte minden kérést teljesíteni tudnak, legyen szó akár vezetékekről, csatlakozókról, interfacekről, rádió és hangszóró keretekről, vagy akár nagy segítséget tudnak nyújtani műgyantákkal, gipsszel, neonokkal, amelyekkel egyedivé varázsolhatjuk a beépítéseket, vagy az autós biztonsági termékeikkel (tolatóradar, gumiabroncs nyomásérzékelő, Bluetooth kihangositó...stb.).

Egy kis történelem, néhány Phonocar innováció:
 • 1972: Elsőként gyárt fából készül konzolokat a rádiók, hangszórók és kiegészítőkhöz.
 • 1976: Megjelennek első fejlesztések, legyártják első autó hifi hangfalaikat.
 • 1977: Elkezdik gyártani a két és három utas komponens hangszóró szetteket.
 • 1978: Innovációs termék: az első autórádió erősítő, az úgynevezett "POWER BOX"
 • 1979: Innovációs termék: Új generációs hifi komponens hangszóró készletek az autókba gyári helyekre. Innentől kezdve követték az autó ipar fejlődését.
 • 1981: Innovációs termék: Fa hátsó panelek és nagy teljesítményű hangszórók
 • 1983: Innovációs termék: fejlesztés és gyártás kis méretű magas sugárzókkal
 • 1985: Innovációs termék: kifejlesztik az első extra lapos hangszórókat
 • 1987: Elkészült a Phonocar 6.000 m2-es központja
 • 1989: Innovációs termék: elkészítették az első olyan erősítőt, amelyben ventillátort tettet a jobb hőelvezetés érdekében, így csökkenthették azok méreteit.
 • 1991: Innovációs termék: kifejlesztették az első aktív elektronikus hangváltót, amelyet már táv vezérelni lehetet a vezetőülésből
 • 1992: Innovációs termék: A világ első 8 csatornás erősítője elektronikus hangváltóval felszerelve
 • 1998: Felépítik a 3.000 m2-es saját gyárukat, ahol hangszórókat gyártanak
 • 1999: Innovációs termék: autó specifikus mélysugárzókat gyártanak, valamint elindulnak egy nagyon sikeres erősítőcsaláddal a PH/5-tel.
 • 1999: ECAP győztes lett a 2/946 "Big Thunder" nevű mélynyomójuk.
 • 2000: Innovációs termék: bemutatják a "Dream" nevű, 8 csatornás, szuper erősítőjüket a hozzátartozó hangváltóval, amellyel megnyerik az ECAP díjat, a legjobb többcsatornás erősítők között Európában.
 • 2001: Innovációs termék: "Fixation" rendszerű új magas sugárzót fejlesztenek, amely lehetővé teszi a gyors telepítést akár a szabálytalan felületeken.
 • 2002: Bevezetik az új "High-Tech" hangszóró sorozatukat, mely nagyon versenyképes az egész világon ár/minőség arányban.
 • 2005: Innovációs termék: Bemutatják az új "Thunder" Band Pass mélysugárzókat. V alakú design kialakításuk, erőteljes basszusuk hamar sikeressé teszi őket.
 • 2006: Új terméksorral bővítik a kínálatukat. Bemutatják a gyantákat és kiegészítőiket, amellyel teljesen egyedivé tehetőek a beépítések. Ezek a gyanták, nagyon jó minőségűek és a profi beépítők részére fejlesztették ki.
 • 2006: Új multimédiás termékeket mutatnak be, melyek gyorsan sikeressé váltak, kiváló minőségű képernyőjükkel, DVD és hangrendszerükkel.
 • 2007: Innovációs termék: Új sorozatú, High End erősítőket dobnak piacra, melyek a legjobb akusztikai teljesítményt produkálják, az új integrált XOT elektronikus hangváltóval.
 • 2008: Bemutatják új interface termékeiket, melyekkel a gyári rádiókhoz, könnyen illeszthetőek AUX, USB, SD kártya vagy I-POD lejátszók számos autómodellhez. Más új interfaceikkel az utólag gyártott rádiókhoz kínálnak kormány távvezérlési lehetőséget további funkciókkal.

  A Phonocar Magyarországon: Már korábban is a piacon volt a márka, de az akkori forgalmazók nem látták meg az igazi lehetőséget és nem fordítottak megfelelő figyelmet a termékre.

  2010 végén cégünk - a Hifi Station Kft. - meglátta a lehetőséget a Phonocar széles választékában és megkezdtük az együttműködést. Az első szállítmány a 2010 karácsony előtti napokon érkezett meg, melyben 50-60 áru érkezett az 1300-ból, de szakembereink egyre-másra fedezték fel a kínálatban a jobbnál jobb termékeket és ezért január első napjaiban további 100 terméket vásároltunk raktárra.

  A vásárolói igényeknek megfelelően fejlesztjük raktárkészletünket, hogy csak úgy, mint az összes többi termékünk esetében azonnal mindenkit ki tudjunk szolgálni. Március végére már Phonocarból, több mint 300 terméket tettünk elérhetővé. A Multimédia kínálatunk szinte teljes választékát, Magyarországon kiválóan működő digitális TV vevő egységet, számos hangszórót és erősítőt, valamint nagyon széles választékot a tartozékok közül.

  A 2011-es Carstyling Tuningshowra megépítettük a Phonocar demóautát, melyben többek között a piac egyik legerősebb mélynyomóját a 2x3.000W-os Hi-Tech sorozatú SPL-t installáltuk, és hogy igazán nagyot szóljon rögtön két darabot. Az autó brutális hangjával hamar magára vonta a figyelmet.

  A termékek már most elérhetőek az Autóhifipont hálózatban és a jobb kereskedőknél.